Ķīna 2.5 - pabeidzam uzsākto

Laikam cenšoties nedomāt par slikto izlaidu kaunpilno ierašanos Xiamen par dienu vēlāk, kā bija plānots tādā veidā izlaižot plānoto lidojumu uz Guilin. Pamodos es viesnīcā Fuzhou pilsētā, noķēru taksi uz pareizo dzelzceļa staciju, iegādājos biļeti uz Xiamen. Tā kā es vairs stipri nesteidzos un arī nebraucu no Šanhajas puses es varēju nopirkt biļeti nevis uz Xiamen North (kas ir savus 5 km ārpus pilsētas) bet gan uz centrālo Xiamen staciju.
IMG_9926IMG_9930
Šoreiz es jau labi pārzināju procedūru - atrodam biļešu zāli, atrodam lodziņu ar vismazāko rindu (kas visticamāk domāts biļešu apmaiņai), ar trulu ārzemnieka seju parādam mērķa pilsētas hieroglifus un pasakām "one ticket, please", lai viņi pilnībā saprastu, ka ķīniski mēs nesaprotam un ātrāk būs mums pārdod pareizo biļeti nekā mēģināt ieskaidrot, ka būtu jālieto pavisam cits lodziņš, iedodam naudu, pasakām "yes" kad viņi parāda vilcienu sarakstā uz datora un cenu uz kalkulatora, saņemam biļeti un atlikumu, izejam ārā, atrodam uzgaidāmo zāli, izejam drošības pārbaudi lai tajā tiktu, uzminam, kurš no cipariem uz biļetes ir izejas un platformas numurs un gaidām līdz varēs tikt vilcienā. Easy.
IMG_9931IMG_9933IMG_9934
Šoreiz es braucu jau dienas laikā un lietus arī bija mitējies, tāpēc varēja apskatīties dažus apkārtnes skatus brauciena laikā. Pilsētas ar daudzstāvu dzīvojamo māju mežiem, ielejas ar rīsa un citiem laukiem, kalni, pauguri un tuneļi, upes, zvejnieku uzpariktes, ... Tas būs šablons, bet tā Ķīna ir fantastiski liela. Dzīvojot Latvijā tāds termins kā liela valsts vienkārši nespēj mūsu galvā izplēsties tik plaši, lai pat aptuveni apjaustu, ko tas nozīmē. Es esmu daudz kur bijis. Arī lielās valstīs. Un pat neskatoties uz to Ķīna pārspēja visu ko es biju iedomājies ... vismaz trīskārtīgi, ja ne pieckārtīgi. Ķīna ir liela.
IMG_9948IMG_9942IMG_9947IMG_9962IMG_9973IMG_9982
Tā nu es pēc garā ceļojuma beidzot nonācu Xiamen. Izkāpu centrālajā dzelzceļa stacijā un iebaroju taksistam viesnīcas adresi. Atšķirībā no saviem Fuzhou kolēģiem, šeit taksisti uzvedās pavisam mierīgi, var pat teikt melanholiski - ne uz brīdi nepārsniedzot ātrumu, mierīgā tempā, bez liekas steigas vai signalizēšanas es tiku izvadāts pa mazajām ieliņām pāri salu sadalošajiem kalniem uz manas viesnīcas rajonu.
Xiamen!
Diemžēl te atgadījās misēklis - taksists ne tikai nezināja kur tieši atrodas mana viesnīca, bet viņam pat nebija nojausmas par to, kur viņai varētu tuvāk piebraukt un es tiku izmests pie Zengcouan rajona ieejas piekrastē. Man pagāja gandrīz pusstunda maldoties pa šaurajām labirinta ieliņām un prasot virzienus tirgotājiem līdz viens no viņiem beidzot zināja man parādīt uz kuru pusi jāiet un pēc vēl 5 minūtēm meklēšanas aizdomīgi tukšās ieliņas galā viesnīca tomēr atradās. Viesnīcas īpašnieks runāja tīri sakarīgā angļu valodā, kas varētu arī izskadrot kāpēc tā ir vienīgā no šī rajona daudzajām viesnīciņām, kas ir piereģistrētas booking.com . Par laimi viņam nebija nekas pretī, ka tā vietā, lai ierastos vakar un tad atkal pēc divām dienām (pēc Guilin) es biju ieradies šodien un uz palikšanu līdz nedēļas beigām. Tīri spartāno istabiņu man izīrēja par 100 yaņ dienā (9 Ls).
IMG_9996Under constructionStill go onMy first hotel in XiamenBathroom in the hotelMy bed